Shërbimi për klient

Blog

512015968.jpg.0

Facebooku, rrjeti social më i përdorur në Shqipëri gjatë 2019-s

Facebooku vijon të mbetet rrjeti social më i përdorur në Shqipëri. Media italiane Il Sole 24 ka publikuar hartën botërore të rrjeteve sociale 2019, e cila nuk ka surpriza të mëdha në krahasim me 12 muaj më parë. Vincenzo Cosenza është një ekspert italian i mediave sociale dhe prej disa vitesh mbledh të dhënat publike të rrjeteve kryesore sociale nëpërmjet platformës Alexa, duke realizuar harta dhe grafikë.

Facebook ka vazhduar të rritet me 2,3 miliardë përdorues, prej të cilëve 1,5 miliardë lidhet së paku një herë në ditë. Sot, Facebook është rrjet social më i preferuar në 153 vende nga 167 vendet e analizuara, me një shtrirje në 92% të globit.

Facebook është më së shumti i përhapur në Amerikën e Veriut, Amerikën e Jugut, Europë dhe Afrikë, në Indi dhe Asutrali.

Koha.net