Shërbimi për klient

Blog

nexus-5x-vs-nexus-6p-size-100624270-large.idge[1]

Nexus 5X dhe 6P nuk do të përditësohen më

Duket se gjiganti i kërkimit, Google, do të përfundojë brendin Nexus të smartfonëve sepse tani është i fokusuar më shumë në serinë Pixel. Po ashtu, fatkeqësisht, kjo nënkupton se në kushtet e mbështetjes dhe përditësimeve, duket se seria Nexus ka ardhur te një fund, sipas një postimi në uebfaqen e Googlet për mbështetje.

Sipas uebfaqes, thuhet se kushtet e përditësimit, të dy smartfonëve – Nexus 5X dhe 6P, nuk do të marrin më përditësimet e sigurisë pas këtij muaji, transmeton Koha.net. Të dy këtyre smartfonëve nuk u është garantuar përditësimi me versionin Android që nga shtatori i vitit të kaluar.

Gjithashtu, ubefaqja për mbështetje e Googlet përmend se asnjëri nga këta dy smartfonë nuk do të marrin mbështetje online pas muajit nëntor të 2018-ës. Të dy, Nexus 5X dhe 6P, ishin pajisjet e fundit të familjes së smartfonëve Nexus. Smartfonët e mëhershëm Nexus kanë përfunduar jetën e tyre që nga viti i kaluar dhe më herët.

Koha.net