Shërbimi për klient

Blog

_100844216_mediaitem100843403

Së shpejti do të mund të fshijmë historinë e kërkimit dhe vendndodhjes në Google

Google do të ofrojë për përdoruesit opsionin e fshirjes së historisë së kërkimit dhe vendndodhjes pas tre muajsh.

Gjiganti i kërkimit, aktualisht lejon përdoruesit të fshijnë manualisht informacionet e përdorimit.

Tani, në një përpjekje për të ofruar më shumë kontroll mbi informacionet personale, do të ofrojë opsionin e fshirjes automatike pas 3 ose 18 muajsh.

Google tha se cilësimi i ri do të shfaqet në javët në vijim.

Gjiganti i kërkimit është ballafaquar me hetimet për të dhënat personale që mbledh.

Në nëntor u akuzua se përndjek njerëzit ku shkojnë edhe pse ata e kishin fikur historinë e vendndodhjes.

Aktualisht, historiku i Googlet dhe ndjekja e vendndodhjes mund të “ndalohet” tek cilësimet për çdo llogari.

Por në muajt në vijim do të ofrojë opsionin e fshirjes automatike të këtyre të dhënave pas pak muajsh.

Gjithsesi, nuk do të ofrojë fshirje automatike të historikut të Youtube./oranews

Koha.net